Vårt företag i korthet

Auktionsexperter sedan 1958 då bolaget grundades

Affärsidé:

PS Auction skapar Europas varukretslopp genom effektiva ägarbyten av nya och begagnade verktyg, varulager, fordon och maskiner. Vi frigör kapital, minskar företags materiella resursförbrukning och maximerar tillgångars livscykel på ett dokumenterat ansvarstagande, värdeskapande och effektivt sätt. Det vinner våra kunder, miljön och vi långsiktigt på.

Varför:

Det finns bara en planet och vi överkonsumerar en rad av dess resurser. Det krävs att vi byter strategi. Att vi funderar ett varv till innan vi köper, byter eller slänger våra saker.

PS Auction tillverkar inte något. Vår roll är att bidra till maximal resurseffektivitet genom att se till att verktyg, varulager, fordon och maskiner inte blir stående, utan snabbt kommer till användning hos nya ägare, när tidigare ägare vill eller måste släppa taget.

Tack vare våra professionella medarbetare, vår onlineauktion, vår infrastruktur och vår utbredning i världen förlänger vi livscykeln på varor som redan existerar. Igen och igen.

Mål 2026

Ledande i Europa på återanvändning, genom försäljning och rådgivning.

Organisation

PS har 7 kontor i Sverige och vi finns representerade i ytterligare 3 länder i norra Europa:

FINLAND
ESTLAND
DANMARK

Företagshistorik

https://corporate.psauction.com/wp-content/themes/salient/css/fonts/svg/basic_hammer.svg

1958 slog Folke Pettersson klubban i bordet och Auktionsfirman Pettersson & Son såg dagens ljus. Under ett antal år gjordes lokala auktioner i Halland och Småland.

I början av 2000-talet förvärvades företaget av Lars Liljedahl. Efter 20 år som auktionsman ville han nu ta nästa steg i auktionsvärlden genom att bygga ett nationellt auktionsföretag. Svaret var att släppa auktionsklubban och välja nätet som auktionskanal.

https://corporate.psauction.com/wp-content/themes/salient/css/fonts/svg/basic_hammer.svg

Efter några år av utveckling och tester gick första nätauktionen av stapeln 2006. Bolaget ägdes nu även av Ola Happstadius med ett förflutet från KVD. 2013 fick bolaget sin första externa VD och resan mot rejäl tillväxt tog sin början.

PS Auction finns idag i 4 länder, engagerar mer än 60 personer och våra auktioner omsätter mer än 300 miljoner kronor. Vi kommer alltid försöka hålla fast i entreprenörssjälen som finns i bolaget.