Vi inför CO2-värde och klimatpåverkan på alla våra objekt

Vi beräknar klimatpåverkan

Så här fungerar det!

Vi vill hjälpa kunden förstå sambandet mellan konsumtion och dess påverkan på miljön. För att tydliggöra och synliggöra detta har vi nu inlett ett samarbete med Doconomy och Ålandindex, där vi med deras molnbaserade beräkningsmodell, kan räkna på vad motsvarande nyproducerade objekt hade orsakat för CO2-utsläpp. Detta för att påvisa vikten av att handla begagnat och nästan nytt.

Det som vi har gjort är en matchning med alla våra kategorier och underkategorier. Detta ger oss ett ungefärligt CO2-värde. Du kan läsa mer om Ålandindex här:
https://www.doconomy.com/expertise/climate-data-methodology

Genom detta hoppas vi kunna engagera våra kunder i sin vardagliga klimatpåverkan, och därmed vara en del av den cirkulära ekonomin.

Över 2500 auktioner varje vecka

 

Med över 2500 nya auktioner varje vecka bidrar PS Auction till en hållbar handling – för både plånbok och planet. Konsumtion behöver nämligen inte vara skamfyllt – med oss gör du samtidigt en god gärning för klimatet.

Inget av värde får gå förlorat

I över 60 år har PS Auction sett till att fullt användbara produkter får nya ägare. Och skapat en affär som alla vinner på.

Vårt mål är att inget av värde skall gå förlorat och auktion är dessutom det mest rättvisa sättet att prissätta varor – för både köpare och säljare.

Upplev kicken och känslan

av att köpa och samtidigt bli en vinnare – buda för vår framtid redan idag.

Titta på vår film här

Auktioner alla vinner på