Företagskultur

PS Auctions verksamhet skall genomsyras av en positiv människosyn grundad på uppfattningen om alla individers lika värde. Denna människosyn skall prägla attityder och förhållningssätt hos all personal.

För oss är det viktigt att du som jobbar på PS Auction känner dig värdefull, att du blir och kan inspirera. Våra medarbetare och kunder ska känna att vi är pålitliga på alla plan.

Spontanansökan

Välkommen att skicka in en intresseanmälan till career@ps.se.

Lediga Tjänster

Säljande teamledare till PS Auction Stockholm

Om jobbet

1.. 2..3… Sålt till herren i hatt. Känner du igen temat? För 60 år sedan började PS sin resa som auktionsbolag. Inte mycket är sig likt längre. Vi är ett modernt e-handelsbolag med logistik, social media-kampanjer, Google-optimering och AI på agendan. Något som består är att begagnade varor som söker nya ägare. För detta behöver vi din hjälp att hitta fler varor och hantera dem vi får in.

Om tjänsten

PS Auction är i tillväxtfas, och ett viktigt steg för oss under 2022 är att etablera en säljorganisation på vårt stockholmskontor. Första pusselbiten är att hitta en duktig teamledare som kan bygga teamet, tillsammans med den säljare vi har på plats idag, med ambitionen att växa gradvis under 2022.

Rollen som teamledare innebär att du kommer få vara med och rekrytera att team av säljare och därefter arbeta tillsammans med måluppföljning för att växa PS affär i regionen. Vi tror på ett aktivt och coachande ledarskap där ni tillsammans når era mål. Du rapporterar till vår COO.

Ledarskapet kombineras med rollen som säljare där du fördelar din tid mellan att kontakta potentiella kunder för att sälja in våra tjänster samt ansvarar för dokumentation av auktionsobjekt ute hos våra uppdragsgivare. Du går även igenom inventarier och bedömer vad som är säljbart, prissätter, fotograferar objekt, skriver objektsbeskrivningar och administrerar i vårt back office-system.

Vi erbjuder dig en spännande, varierande och rolig tjänst där ingen dag är den andra lik! Du har i rollen direktkontakt med såväl uppdragsgivare som köpare under hela processen, från dokumentation till leverans. Ibland får du agera förhandlare mellan köpare och säljare för att mäkla ihop affären i slutändan. Våra uppdragsgivare består bland annat av privatpersoner och företag som vill avyttra en del av sina inventarier.

Du har ett nära samarbete med kollegor på kontoret i Stockholm men även med övriga PS-kollegor som sitter på våra övriga sju kontor runt om i landet. Tjänsten innefattar resor i Stockholm med omnejd. Slutligen ansvarar du för att vara en god ambassadör för PS och arbeta i enlighet med våra kärnvärden och ISO-rutiner.

Din profil

Vi tror att det här kommer passa dig som inte vill släppa försäljning, men samtidigt har goda ledaregenskaper och kan bygga ett bra team. Du trivs ute på fältet i mötet med våra kunder, och tycker det är en spännande utmaning med vår föränderliga bransch. Din sociala skicklighet och ditt driv är avgörande för att lyckas i den här tjänsten!

Du är en bra kommunikatör såväl internt som externt. Genom din administrativa ådra får du saker gjorda och löser de problem som uppstår på vägen, och har strukturen som krävs för att kombinera ledarskapet med försäljningsansvaret. Det är inget problem för dig att växla fokus mellan olika uppgifter – en förhandling på ett objekt för att sedan åka ut för ett första möte och dokumentation för nästa och diskutera försäljningsstrategier däremellan.

Det finns några punkter vi ser som nödvändigt att du har med dig:

  • Körkort B
  • God svenska och engelska i tal och skrift.
  • God känsla för service och erfarenhet av kundkontakt

Och några punkter som inte är ett krav, men ett plus i kanten:

  • Erfarenhet av ledarskap kopplat till försäljning
  • Har arbetat med uppsökande försäljning och snabba säljprocesser
  • Har du ett specialintresse som återspeglas i de inventarier vi säljer kan det vara en fördel, exempelvis för fordon eller verktyg.

Ansökan

Sök tjänsten genom att skicka CV och personligt brev till career@ps.se . Vi tillämpar löpande urval, så skicka in din ansökan så snart som möjligt!

Om PS Auction AB

PS Auction är ett auktionsföretag som förmedlar egendom från säljare till köpare. Vår övertygelse är att allt har ett värde. En maskin som anses vara uttjänt kan komma till stor nytta för någon annan. Idag är vår målsättning att kontinuerligt stärka positionen som förtroendegivande marknadsplats där man får chansen att göra bra affärer. Vi är ca. 60 anställda fördelat på sju kontor från Malmö i söder till Skellefteå i norr.

Om anställningen